Binnenkijken bij

Ria en Peter

Binnenkijken bij Ria en Peter: een moderne keuken vol warmte

Ria en Peter waren er snel over uit dat hun keuken vernieuwd moest worden toen ze hun huis kochten. Met een duidelijke visie stapten ze binnen bij Schepers Keukendesign. Het resultaat? Een prachtige moderne keuken die zowel warmte uitstraalt als perfect functioneert. Ria en Peter vertellen over het proces en de keuzes die hun nieuwe keuken werkelijkheid maakten.

Op zoek naar een keuken die bij ons past

Toen ze het huis vijf jaar geleden kochten, wisten Ria en Peter al dat ze de keuken wilden vernieuwen. “We wilden eerst in het huis wonen om te voelen wat voor indeling goed zou passen”, vertelt Peter. De oorspronkelijke opstelling bleek echter verrassend fijn: “Die opstelling hebben we behouden, maar wel met enkele slimme aanpassingen.” Zo verhuisde de koelkast en creëerden ze meer werkruimte door de vaatwasser te verplaatsen.

Het warme kleurenpalet voor een moderne keuken

Bij het ontwerpen van de keuken hadden Ria en Peter al een idee van de kleurstelling in gedachten. “We houden niet van puur wit of zwarte keukens”, legt Ria uit. Uiteindelijk kozen ze voor een combinatie van hout en een subtiele groen tint, die perfect aansluit bij de rest van hun interieur. “Alles in één kleur zou het te monotoon maken, maar hout en groen geven het een warme uitstraling”, zegt Ria tevreden.

Praktische keuzes en waardevol advies

De keuken moest niet alleen mooi zijn, maar ook praktisch. Dankzij een slimme suggestie van Schepers hebben Ria en Peter nu een extra wand met geïntegreerde koel- en vrieskasten, aangevuld met ovenruimte. “Zo hoefden we geen kastruimte in te leveren, en het oogt een stuk ruimer”, zegt Peter. De novy shelf boven de kookplaat zag het stel in de showroom. “Dat gaf zoveel sfeer en bleek ook heel functioneel”, voegt hij eraan toe.

Slimme keukenapparatuur voor dagelijks gebruik

Bij de keuze voor keukenapparatuur zijn Ria en Peter niet over één nacht ijs gegaan. “We wilden graag een stoomoven en twee ovens”, vertelt Ria. Bij het Bosch Inspiratiehuis konden ze deze functies eerst uittesten. Het was voor hen echt een eye-opener: “We waren meteen enthousiast over de stoomoven”, deelt ze. Ook de toevoeging van een Quooker bleek een goede zet. “Dat wilden we eerst niet, maar nu kan ik niet meer zonder,” lacht Ria.

Met hun nieuwe keuken hebben Ria en Peter een plek gecreëerd die niet alleen mooi is, maar ook functioneel en gezellig. Dankzij de warme kleuren en slimme oplossingen is hun keuken nu een ruimte in huis waar ze graag tijd doorbrengen.